אם אתם מבינים בתכשיטים, אתם יודעים שסברובסקי הוא אחד השמות המובילים בשוק התכשיטים. ואולי לא כל התכשיטים של סברובסקי הם בומבסטיים כמו המרצדס SL600 בו שובצו 300,000 קריסטלים, אך יש להם בהחלט אמירה משלהם.
להלן 7 עובדות מדהימות שלא ידעתם על מותג קלאסי זה.
1. הקריסטלים של סברובסקי אינם תופעה המתרחשת באופן טבעי.
קריסטלים עשויים להיווצר בטבע, אך לא הקריסטלים של סברובסקי. אלו הם למעשה גבישי עופרת זכוכית אשר נוצרו בעזרת קוורץ‘, חול ומינרלים. למעשה הם מכילים 32% עופרת. למה עופרת אתם בוודאי טועים?
מסתבר שעופרת עוזרת למקסם את שבירת האור בקריסטלים. הצבעים נוצרים על ידי ציפוי כימי, אך קשה יותר לייצר קריסטלים שקופים מכיוון שהם אינם יכולים להכיל שום זיהומים.
2. הקריסטלים של סברובסקי למעשה אינם קריסטלים.
אל תתנו לשם להטעות אתכם – מבחינה טכנית, הקריסטלים של סברובסקי הם אינם קריסטלים. אפילו לא גבישים. למעשה זוהי זכוכית מעוצבת אשר נוצרה בתהליך הרשום תחת פטנט. מומחים לגבישים יוכלו לזהות את ההבדל מייד, שכן לסברובסקי יש מדד שבירת אור גבוה יותר מאשר גבישים אמתיים, הוא קרוב יותר ליהלום. זה מושג בזכות חיתוך מדויק וליטוש עד הנצנוץ שאתם אוהבים.
3. סברובסקי נוצרה באוסטריה בשנת 1892.
הקריסטלים שאתם מכירים ואוהבים היו חלום של דיוויד סברובסקי האוסטרי, אדם שחלם על ייצור קריסטלים יותר נגישים – ”יהלום לכולם“.
בשנת 1982, סברובסקי רשם פטנט על מכונת חיתוך חשמלית אשר תאפשר לחתוך קריסטלים בצורה מדויקת ועקבית יותר מאשר מה שניתן להשיג בצורה ידנית. שלוש שנים מאוחר יותר, הוא הקים את חברת סברובסקי בוואטנס, עיירה קטנה באלפים האוסטרים.
4. סברובסקי יותר יקר מזכוכית
אתם עשויים לתהות – אם סברובסקי זה פחות או יותר כמו זכוכית, אך כך מדוע הם יקרים יותר מתכשיטי זכוכית?
הסיבה לכך היא תהליך הייצור הנדרש לייצור זכוכית, לעומת קריסטלים. בהשוואה לתכשיטי זכוכית אחרים, בסברובסקי משתמשים בחומרים מאיכות גבוהה יותר. גם התהליך של יצירת כל קריסטל הוא מורכב יותר. קחו בחשבון שעל מנת לקיים את האיכות הגבוהה, הקריסטלים נדרשים למאות פאות בגודל זהה ובכיוונים שונים, דבר אשר דורש זמן וחומר קשה.
5. התכשיטים עשו הופעת בכורה ב“בלונד ונוס“.
אם אתם מכירים את כל הטרנדים האחרונים בתחום התכשיטים ויודעים לאן נושבת הרוח, כאשר השם סברובסקי מעורב, אתם חייבים זאת למרלן דיטריך והסרט ”בלונד ונוס“. מלבד זאת שהסרט החזיר את מרלן דיטריך לבמה, סרט זה מ 1932 שימש להופעת הבכורה של סברובסקי על מסך הכסף. תחפושות ותכשיטים המנצנצים עם קריסטלים, וזמן קצר אחר כך שורה אינסופית של כוכבניות בלונדיניות הופיעו על המסך ועל השטיח האדום עם קריסטלים.
6. ככבו לצד מרלין מונרו ואודרי הופבורן
ומי בין הבלונדיניות המפורסמות ביותר אשר ענדו את תכשיטי סברובסקי?
מרלין מונרו בסרט ”גברים מעדיפים בלונדיניות“ בשמלת סאטן ורודה, שהפכה לאייקונית, ותכשיטים מנצנצים, ושרה באופן אירוני ”יהלומים הם החברים הכי טובים של האישה“. לאחרונה חברת סברובסקי שיתפה פעולה עם דוגמנית העל קרלי קלוס על מנת לשחזר את אותו הרגע.
אבל אולי הרגע הקולנועי המפורסם ביותר עם התכשיטים דווקא לא היה עם בלונדינית, אלא עם אודרי הופבורן בסרט ”ארוחת בוקר בטיפני“. הולי גולייטלי מופיעה עם נזר בכמה מרגעי השיא של הסרט, ואם לא התרגשתם מרגעים אלו, כנראה שמלכתחילה לא צפיתם בסרט.
7. יש שמונה דרכים לדעת עם הקריסטל שלכם אמתי
- אתם אולי תוהים האם ישנה דרך לדעת אם הסברובסקי שלכם אמתי או חיקוי משכנע. מתברר שיש שמונה דרכים לבחון את האותנטיות של התכשיט שלכם:
לא אמורות להיות שום בועות בקריסטל.
כל הפאות נפגשות יחדיו ומצביעות כלפי מעלה.
כל קריסטל הוא זהה מבחינת הגודל והחיתוך.
אם הקריסטלים מאותה משפחת צבע, כולם אמורים להיראות זהים.
לא אמורות להיות שום שריטות ושום ברק שומני.
רק פניני סברובסקי נמכרות מחוברות יחד; גבישים נמכרים חופשיים.
לקריסטלים יש ברק המשתווה ליהלום.
באופן אידאלי, הקריסטלים של סברובסקי נמכרים רק על ידי משווק מורשה.
זכרו: מכיוון שהקריסטלים מיוצרים על ידי מכונה, הם הרבה יותר עקביים מקריסטלים וגבישים טבעיים. קריסטלים זהים הם למעשה הסימן לעבודה טוב ואותנטיות. מעבר לזאת, הקריסטלים של סברובסקי מעוצבים תוך כדי הקפדה יתרה על הפרטים. פגמים בקריסטלים כדוגמת שריטות, בועות וחוסר ברק לא יעמדו בסטנדרטים הגבוהים של החברה.